OM MORS :

Mors er med sine 367 km2 den største ø i Limfjorden. Vi har en natur, som er unik og for molerskrænternes vedkommende endda i verdensklasse. Mors er omkranset af Limfjorden, så derfor er man altid tæt på fjorden, uanset hvor man befinder sig på Mors. Befolkningen på øen, er på bedste vis præget af egnens særlige kultur.
Morsø Kommune hører til Region Nordjylland og forblev selvstændig ved kommunalreformen i 2007. Den er med sine godt 22.000 indbyggere en af de mindste i Danmark. Landbrug og industri er de dominerende erhverv, på øen, hvor Nykøbing er hovedby med cirka 9.000 indbyggere.

Med kun 5 km. til Nykøbings gågade fra Sallingsund Camping er indkøb indenfor rækkevidde til fods, på cykel eller i bil. Nykøbing er en af Nordjyllands hyggeligste gågader afskærmet for trafik. I gågaden finder man alt fra tøjbutikker til specialbutikker. I Nykøbing finder man også den populære lystbådehavn med slagter/fiskeributik/kunstmuseum. Fiskerihavnen er stadig i brug i centrum af Nykøbing - den er også et besøg værd.


ATTRAKTIONER I OMRÅDET :

 

Jesperhus Blomsterpark:

2 km. fra Sallingsund Camping og Hotel-hytter ligger også det velbesøgte Jesperhus Blomsterpark. Blomsterparken er Nordens største og bestemt et besøg værd både for børn og voksne. Børnene bliver mødt af Hugo med følge og har mulighed for at udfordre sig selv i de forskellige forlystelser. De mange forskellige dyrearter fanger både børn og voksne. Parken er unik i den henseende, at det man flere steder, har mulighed for at bevæge sig mellem de forskellige dyrearter. Parken er altid smuk pyntet med blomster efter årstiden.
Læs mere her eller prøv Jesperhus camping + Miniferie her


Moler Museet:

På Mors findes der en række museer, og Moler Museet er et af de mest besøgte.
Museet viser en flot samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse, og udnyttelsen af det i nyere tid. Der er "værksted" med mikroskoper, hvor du selv kan undersøge moleret.
Museet har et højt aktivitetsniveau med mange rundvisninger og arrangementer. Her kan gæsterne selv få lov at studere de fine fossiler, selv prøve at gå på fossiljagt, ligesom der i området er anlagt naturstier, der giver adgang til de smukke klinter med de mange lag af aske og ler krydret med udsigten over Limfjorden og fastlandet.
"Luffe" er museets pragteksemplar af et fossil. Den 55 mio. år gamle skildpadde er et unikt fund i Danmark, og man finder ikke dets lige andre steder.
Læs mere om Moler Museet her.


Andre spændende seværdigheder og udflugtsmål:

Hjerl Hede
Jenle - Jeppe Aakjærs hjem
Mønsted Kalkgruber
Spøttrup Middelalderborg
Brænderiet Limfjord - Whisky-destilleriet i Sillerslev


Mere Inspiration:

Få mere inspiration til de mange muligheder for oplevelser på jeres ferie til Mors ved at besøge visitmors.dk

  


Sallingsund Færgekro
Sallingsundvej 104   7900 Nykøbing M
Telefon +45 97 72 00 88   Fax +45 97 72 25 40
info@sfkro.dk

Programmeret og hosted af nordicweb